marți, 12 februarie 2008

I SE APROPIE FUNIA DE PAR LUI ILIESCU?

Desi violenta, iesirea de astazi a lui Nica Leon fata de Ion Iliescu, ilustreaza , in opinia mea, o realitate "pusa la perete", de 18 ani incoace: crimele din Decembrie `89, continuate in 13-15 iunie, 1990, au fost girate de Iliescu cu buna stiinta. Ma mir ca "taica"Ilici, despre care se spune ca are un simt politic ascutit - ca lupta de clasa in care s-a scolit atatia amar de ani - nu simte ca se apropie scadenta. Sau simte prea tare si de aceeea isi chinuie atata batranetile vestejite itindu-se inca ,tot mai mumificat, pe la televiziuni sau dand declaratii lemnoase in presa scrisa. O vorba veche spune ca " Omul propune si Dumnezeu dispune!". Cred ca timpul pentru Ion Iliescu a inceput sa devina ingrozitor de stramt!

6 comentarii:

Maria Petrascu spunea...

Efectul Kosovo in Romania?
Vadim s-a dat in tiribomba si a uitat sa coboare, Geoana si-a tras caciulita pe ochi si a spus repede o poezie invatata la nimereala, Marko Bela l-a impins pe Tariceanu de pe acoperis iar Basescu a marcat din nou gol pentru ca portarii aveau iar treaba cu adunatul de pe jos al punctelor si punctuletelor electorale !

marco_leone spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
marco_leone spunea...

scuzati-ma daca va contrazic: analiza voastra mi se pare destul de buna,insa am remarcat un punct care nu prea se acorda cu realitatea....ar fi vrut bunul dumnezeu sa-l lase pe iliescu sa se mumifice in fata ecranului!!...dar din pacate PD are numai 20% la parlament, deci PNL+PSD fac diferenta!
Geoana la rindul lui, este numai un slujbas un executor al ordinelor lui Iliescu care practic, mai controleaza viata politica,acordindu-i toata increderea lui Tariceanu.
Bineinteles...cu beneficiile de rigoare pentru el si toata clica de la PSD.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

"Omul propune si Dumnezeu dispune!" - Daca ar fi sa urmam acest dicton, ar insemna sa lasam capul in jos, de mult prea multe ori decat ar trebui, poate ca nu stiu eu multe despre politica, poate ca nu stiu eu multe despre ce inseamna a trai, poate sunt prea tanar sa comentez aceste lucruri . . . dar m-am saturat sa vad "politica" ramaneasca, acele fete care ne conduc, "liderii nostri" care ai urcat pe scarile unui templu si parca se uita cu scarba in jos . . . mi-e rusine si sila, cand ajung fata in fata cu un "politician" ilustru parca mi se face greata, si cand stai si te gandesti ca in `89 au murit oameni pentru a face jocurile unora, a celor care acum ne conduc . . . Revolutie? In nici un caz! . . . in orice manual de istorie daca citim, si comparam cu situatia creata atunci . . . rezultatul va fi "lovitura de stat" . . . poate ca suna prea dur, dar de aceasta revolutie se folosesc unii care scot numai foloase de pe urma ei, pe cand in `89 in strada au iesit oameni simpli, cei care nu aveau ce sa puna pe masa de mancare la copii, cei care iarna tremurau in pat imbracati, cu doua sau trei paturi peste ei . . . ei sunt cei care au iesit in strada si acum, tot ei sunt cei care sufera, nu cei care au stat ascunsi, si dupa cateva saptamani au iesit "revolutionari".
Stai si te minunezi cand vezi la televizor ce se intampla in viata politica romaneasca, cum alesi nostrii dorm in fotolile din camera sau senat . . . asta in cazul in care isi fac timp sa mai treaca si ei pe acolo, ca saracii au multe pe cap, si poporul cu problemele lui ii sufoca.
Legi? . . . Unde? . . . pana si constitutia a fost terfelita de alesii nostri, legi facute dupa bunul plac al lor si nu pentru mai binele tarii . . . ca de, ei au puterea . . . Coruptie? . . . NUUUUU . . . suntem o tara corupta dar fara corupti, dosare pierdute prin sertare, pana si celebrul flagrant facut unui mare ministru, difuzat la televizor . . . tot nimic . . . parlamentari ce voteaza in locul colegilor lor, . . . dar stau si ma gandesc, poate nu ma pricep eu la politica? . . . acest lucru inca nu l-am luat in considerare . . . poate ca nu ma pricep.
Poate o sa citeasca totusi "alesii nostrii", cand o sa aiba timp, o carte de istorie, si o sa vada ca permanent de-a lugul istoriei am avut parte si buni si rai conducatori, iar cei care au ignorat binele gloatei au sfarsit de sabie. Poate ca ei ignora acest lucu . . . dar eu nu!
"Omul propune si Dumnezeu dispune!" - se mai zice ca "Pana la Dumnezeu te manca sfintii" . . . dar eu zic ca pana la sfinti mai e si gloata.

Sucuturdean spunea...

Doamna Maria Petrascu : Felicitari ! Doresc sa aveti multe realizari in cea ce intreprindeti ! Preocuparea dumneavoastra in aflarea adevarului despre revolutie,revolutionari si despre cei care s-au cocotat in fruntea buctelor,de la revolutie incoace,este benefica si stimulatoare.
Dumnezeu sa va dea putere, sa continuati !