duminică, 10 februarie 2008

Literatura de sertar, Marius Petrascu




2 comentarii:

Maria Petrascu spunea...

ASA SPUNE DAN PURIC IN EDITORIALUL DE PE BLOGUL SAU.SI SPUNE FOARTE BINE:
"Nu avem voie sa fim spectatori la ce ni se intampla. De ce nu avem o atitudine ferma si exprimata rapid? Multi se scuza in numele smereniei. Dar smeriti fata de ce? Smeriti fata de ticalosi? Nu. Iar trebuie sa-l citez pe Parintele Iustin Parvu: „Tara asta are inflatie de smerenie. Dar uneori este nevoie si de sfanta palma a Sfantului Nicolae”. Trebuie sa fim traitori si luptatori in ortodoxie. Vorba lui Nae Ionescu: in ortodoxie nu vii sa sforai, ci sa fii treaz. Atacurile care se dau astazi asupra ortodoxiei reprezinta hartia de turnesol a crestinului adevarat din Romania."

Maria Petrascu spunea...

Proza interzisa in Romania in anii comunismului
Detalii despre volumul de proza "Intaliniri cu Iosefina - literatura de sertar ", al scriitorului si jurnalistului brasovean Marius Petrascu.

Autor : MARIA PETRASCU Telefon : 0721 94 64 52
Email petrascu2122@yahoo.com

Volumul de proze “Intalniri cu Iosefina” – care contine literatura de sertar scrisa de jurnalistului si scriitorul brasovean Marius Petrascu, in anii`80, in plina dictatura comunista, a fost lansat saptamana trecuta la Colegiul National “Andrei Saguna”-al carui elev a fost acesta.

Cartea se afla deja in librariile “George Cosbuc”, “St. O. Iosif” si “ Okian” precum si la sectia de aparitii recente a anticariatului “Aldus” din Brasov. Volumul este insotit de o biografie a autorului, care a trait intre anii 1950 –2003, aceasta continand date si informatii inedite si socante despre autorul cartii , urmarit si anchetat de securitate inainte de`89 pentru convingerile sale anticomuniste .

De asemenea biografia contine si dezvaluiri in premiera despre modul in care jurnalistul si scriitorul Marius Petrascu, cunoscut in lumea presei de dupa 89 ca un adevarat luptator pentru adevar, democratie si libertatea cuvantului, a fost supus unor presiuni inimaginabile din partea puterii neo-comuniste care a condus Romania in anii `90 si dupa aceea. (Maria Petrascu)